Ja hem fet el primer taller de l’Almanac del Cordill

A Cal Cordill hem fet el primer taller dedicat a les plantes aromàtiques i remeieres.

La Tere Novelles ens ha mostrat pas a pas tot el que hem de fer per cuidar herbes al balcó de casa nostra. Des de l’inici: com preparar la terra i les jardineres, fins al moment de triar i combinar les fulles per a les nostres pròpies infusions.

Mentre treballàvem amb la terra i les plantes, hem après el que cal saber sobre les virtuts i les potencialitats de les herbes bàsiques de casa nostra: el timó o farigola, el romaní, la menta, la sàlvia, el saüc, la sajolida, el fonoll… o fins i tot l’ortiga. A més, la Tere ens ha explicat què hem de fer per cuidar plantes d’altres indrets del món, com per exemple l’estèvia o el te.

Perquè resulta que no hi ha cultura que no reverenciï les plantes medicinals. Les infusions i decoccions són pràctica habitual d’un munt de països del món! A molts indrets no es concep la vida o el treball sense una bona infusio ben fumenjant a la vora…

Si cuidem les nostres plantes al balcó, cada dia podrem preparar una infusió combinant fulles i brots tendres de les nostres jardineres. A més, tal com vam fer al taller, hi podrem afegir regalèsia tendra, llimona o mel, per a fer-les del nostre gust. Però al taller vam tenir temps també per treballar amb fulles seques. Vam parlar sobre com assecar les plantes i com usar-les un cop seques.

Va ser molt interessant. I al final vam fer les nostres infusions…, triant cadascú la combinació d’herbes. Eren boníssimes, i vam brindar… perquè les plantes virtuoses ens acompanyin sempre!

 

 

 

 

Una resenya a “Ja hem fet el primer taller de l’Almanac del Cordill

  • 09/12/2014 at 9:41 am
    Permalink

    Felicitats per la iniciativa!!!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *